انواع سازه های چادری

سازه چادری و انواع سازه

پیدایش و استفاده از چادر قدمت تاریخی دارد. همه ما به گونه ای سازه های چادری را در اطراف خود مشاهده کرده ایم.

از چادرهای مخروطی شکل زندگی سرخپوستان گرفته تا زندگی های عشایری در کشور خودمان، چادر ها از گذشته تا کنون همراه ما بوده اند.

از جمله مزایای استفاده از چادر قابلیت جمع آوری و جابجایی آسان آن است که برای اسکان موقت گزینه مناسبی است. اینکه بدون نیاز به تجهیزات عظیم، قابلیت انتقال آن به دست انسان وجود دارد استفاده از آن را ساده و پر کاربرد می کند.

در زندگی مدرن ما نیز چادر جای خود را باز کرده و در تفریحات ، ایجاد سایه بان و سقف به منظور های مختلف با قیمت های پایین به نسبت سازه های دیگر، به ما کمک می کند شرایط را برای رفاه بیشتر فراهم سازیم.

ما در گروه مهندسی آریا سازه می خواهیم شما را با انواع سازه های چادری و مصارف مختلف آن آشنا کنیم. همراه ما باشید.

انواع سازه های چادری را بشناسید

انواع مختلفی از سازه های چادری به منظور استفاده های گوناگون توسط معماران طراحی شده است. امروزه سازه های بزرگی از جمله سقف استادیوم های ورزشی یا سالن های موسیقی، نمایشگا ها و آمفی تئاتر ها به دلایل مختلف از سازه های چادری ساخته می شوند.

انواع سازه های چادری به لحاظ ظاهر و کارایی که برای آن در نظر گرفته می شود، غالبا به سه دسته تقسیم می شوند.

  • سازه مخروطی
  • سازه کششی
  • سازه زین اسبی

هر یک از این سازه ها خصوصیات مربوط به خود را دارند و در فضای خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه به طور مفصل به توضیح این سه نوع سازه خواهیم پرداخت.

انواع-سازه-های-چادری-2

سازه مخروطی

یکی از انواع سازه های چادری سازه چادری مخروطی است. این نوع از چادر ها به شکل مخروط هستند و به چادر های مسافرتی شباهت دارد. این نوع از چادر ها بر روی یک یا چند پایه به عنوان ستون های چادر بنا می شوند.

در این نوع از طراحی سازه، ملاک عمل بر اساس عدم نفوذ قطرات آب به داخل چادر در نظر گرفته می شود. چنانکه این نوع از چادر بیشتر در مناطقی که بارش باران زیاد است کاربرد دارد.

جنس پارچه، نوع سازه و شکل ظاهری آن مطابق کاربرد آن طراحی می شود. علاوه بر عدم نفوذ باران، هدف از طراحی و ساخت سازه های مخروطی هدایت آب است. به طوری که پارچه ها و کابل ها آب را به به مجرا های خروجی منتهی به زمین یا جوی های تعبیه شده هدایت می کنند.

بیشترین کاربرد آن برای پوشش محیط های گسترده است. از جمله نمونه های این نوع از چادر می شود به آلاچیق ها با درجه وی آی پی و سقف سازه های موقت در مناطق باران زا اشاره کرد.

سازه کششی

سازه های کششی به خاطر انعطاف پذیری در تعبیه مقاطع گوناگون برای کشش پارچه، امکان اجرا با اشکال مختلف و ابعاد کوچک تا بزرگ را دارد. این خصیصه دست معماران را باز می گذارد که سازه و محیط داخلی و خارجی آن را به طور دلخواه طراحی و اجرا کنند.

از جمله ویژگی های این نوع از انواع سازه های چادری، می شود به سبکی آن اشاره کرد. حمل و نقل آسان سازه های کششی بسیاری از دغدغه های مهندسان در اجرای پروژه ها را کاهش می دهد.

سازه های چادری کششی به خاطر پیش تنیدگی و شکل هندسی آن که به صورت دو قوسی طراحی می شود، در برابر فشار های باد مقاومت دارند.

نیرو هایی که به سازه فشار وارد می کنند، بر اساس طرح و هندسه سازه طراحی شده، تقسیم می شوند. در سازه های کششی کابل ها و پارچه ها فقط فشار حاصل از کشش را تحمل می کنند. وظیفه تحمل نیروهای دیگر به عهده پروفیل ها ، بتون ها یا دیگر سازه های سخت است.

سازه های کششی قابلیت اینکه به صورت دائم یا موقت بر پا شوند را دارند. این سازه قابلیت جابجایی و برپایی مجدد در مکانی دیگر را دارد. بنا بر نوع کاربرد و مدت زمان استفاده طراحی آن صورت می گیرد.

مرکز همایش های شهر سن دیگو، سالن اسکیت ویلا روس سوئیس و مرکز تحقیقاتی نفت اشلامبرگردر انگلستان با سازه های کششی ساخته شده اند.

انواع-سازه-های-چادری

سازه زین اسبی

از متداول ترین نوع سازه که کاربرد بسیاری دارد، سازه زین اسبی است. این سازه به لحاظ ظاهری به شکل زین اسب است و دلیل نام گذاری آن نیز همین است.

استفاده این نوع از انواع سازه های چادری بیشتر برای ایجاد سایبان است. برای ایجاد سقف های بزرگ نیز از این سازه استفاده می شود. همچنین این سازه برای ساخت المان های داخلی نیز کاربرد دارد.

این نوع از سازه انعطاف پذیری بالایی در طراحی دارد و بنا به سلیقه و کاربرد مشتری اشکال گوناگونی به خود می گیرد. سازه زین اسبی را در اماکن تفریحی و برای زیبایی نیز به کار می برند و با نور پردازی هایی که برای آن طراحی می کنند فضا را زیبا تر جلوه می دهند.

در اجرای استادیوم شهر ریاض و نمایشگاه یوهاکا ژاپن از این نوع سازه چادری استفاده شده است.

سازه های چادری در یک نگاه

با انواع سازه های چادری آشنا شدیم. این صنعت تا به امروز تحولات بسیاری داشته و برای خدمات بهتر پیشرفت های چشمگیری از لحاظ نوع پارچه و طراحی کرده است.

امکاناتی که چادر در اختیار ما قرار می دهد شاید با سازه های مدرن دیگر مقدور نباشد. استفاده از چادر در دنیای مدرنیته امکانات خوبی را در اختیار مهندسان و معماران قرار داده است. کاربرد های چادر چه در سطح پوششی وسیع و چه کوچک راه کار مناسب و ارزانی برای رفع نیاز های بشر محسوب می شود.

ما در شرکت سازه آریا با بهره مندی از معماران متخصص و مهندسان مجرب، آماده طراحی و اجرای سازه های چادری برای کاربرد های مورد نظر، مطابق با سلیقه شما مشتریان عزیز هستیم. ذر قسمتی از پروژه ها می توانید سازه کششی پارچه ای تالار را مشاهده نمایید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *