سازه چادری سقف

سازه چادری سقف متحرک

همانطور که می دانید؛ امروزه سازه های بسیاری در انواع موقت و پایدار تولید می شود، یکی از آن ها سازه های چادری محسوب می شود که انواع مختلفی دارد و سازه چادری سقف از جمله معروف ترین آن ها به حساب می آید.

منظور از نام چادری این است که این سازه ها با استفاده از پارچه تولید می شوند. به همین دلیل نسبت به انواع دیگر مقاومت کم تری داشته و موقت خواهدبود. به همین دلیل باید بدانید که از این سازه های چادری در محیط های باز به عنوان سقف استفاده می شود.

به طوری که برای برگزاری مراسم ها، عروسی، همایش ها و غیره با استفاده از این سازه های چادری فضایی زیبا و مناسب را ایجاد می کنند که ضمن برگزاری در فضای باز، از بروز مشکلات این امر جلوگیری شود. حال شاید برای شما سوال پیش آمده باشد که سازه سقف با جنس چادر را چگونه می سازند؛ بنابراین در ادامه با ما همراه باشید که با چگونگی ساخت این نوع از سازه ها آشنا شوید.

چگونگی ساخت سازه چادری سقف

در رابطه با این نوع از سازه ها و روش ساخت آن ها باید بدانید که برخلاف انواع بتنی به هیچ گونه مصالح خاص و ساختمانی نیازی ندارند. زیرا این سازه ها را تنها با استفاده از پارچه و تجهیزات به خصوص تولید می کنند. اما در ادامه چگونگی ساخت این سازه ها را برای شما شرح می دهیم:

اولین مرحله ساخت سازه سقف چادری و تعیین ابعاد و طرح

اولین قدم برای ساخت سازه های چادری مدل سقفی این است که افراد متخصص با توجه به نوع کاربرد این سازه در مجالس و مکان های مختلف، ابعاد و طرح آن را تعیین کنند. زیرا سازه های سقفی چادری در انواع مختلفی مانند سقف آلاچیق ها و غیره تولید می شوند که به مکان آن بستگی دارد.

همچنین این سازه ها در ابعاد مختلفی تولید می شود که این امر نیز متناسب با نوع کاربرد و مکان استفاده از آن تعیین خواهند شد. بنابراین ابتدا باید تصمیم گرفته شود که سازه را به شکلی و در چه ابعادی بسازند.

سازه چادری سقف2

چگونگی برش چادر برای ساخت سازه چادری سقف

همانطور که می دانید؛ برای ساخت سازه های چادری باید پارچه در ابعاد به خصوصی برش داده شود که طرح اصلی سازه را ایجاد کنند. در این رابطه باید بدانید که برش سازه براساس طرح سازه سقفی و ابعاد آن انجام می شود.

ضمن اینکه برای برش این چادرها از دستگاه های به خصوصی استفاده می کنند که با دقت بسیار بالا این پارچه ها را برش می دهند.

اتصال قطعات سازه چادری سقفی

مرحله سوم از مراحل ساخت سازه های سقفی این است که پارچه های برش خورده را مطابق با طرح سازه به یکدیگر متصل کنند. در این رابطه باید بدانید که این قطعات را با استفاده از دستگاه جوش به یکدیگر جوش می دهند.

البته جهت اینکه سازه مطابق با طرح اصلی ساخته شود؛ قطعات را با استفاده از روش های مختلفی تنظیم می کنند که معروف ترین آن ها این است که لبه قطعات را به صورت تدریجی وارد keder کنند.

ساخت سیستم نگهدارنده سازه

سازه های چادری سقفی همچون دیگر سازه ها به سیستم ها و تجهیزاتی نیاز دارند که آن ها را محکم نگه دارند. در این رابطه باید بدانید که از تجهیزات مختلفی همچون کابل ها، پروفیل ها، صفحات نگهدارنده، پایه های نگهدارنده و غیره جهت نگهداری سازه استفاده می کنند.

به همین دلیل در ادامه چگونگی استفاده از این تجهیزات را برای ساخت سازه چادری سقفی برای شما شرح می دهیم:

استفاده از پروفیل های نگهدارنده در ساخت سازه چادری

پروفیل های نگهدارنده با استفاده از قطعات آلومینیوم در انواع مستقیم، خمیده و قطعه ای تولید می شوند که به سازه نگهدارنده پیچ یا پرچ خواهند شد. همچنین با ثابت کردن پارچه بین پروفیل های فلزی، چادر به سازه نگهدارنده ثابت می شود.

کاربرد کابل ها در ساخت سازه چادری سقف

هنگام ساخت سازه های چادری سقفی از کابل های فولادی ضدزنگ جهت نگهداری سازه استفاده می شود. به طور معمول کابل ها را درون حفره های چادر که به لبه ها جوش داده شده است؛ قرار می دهند و این تجهیزات از بیرون به چادر متصل می شوند. همچنین باید بدانید که انتهای کابل ها و چادر به صفحات نگهداره متصل می شوند. به طوری که بار سازه را جمع آوری کرده و به تکیه گاه انتقال می دهند.

سازه چادری سقف

کاربرد صفحات نگهدارنده در ساخت سازه چادری سقفی

صفحات نگهدارنده یکی از اساسی ترین قسمت های سازه های چادری محسوب می شوند. به طوری که چندین کارکرد همزمان را برای سازه های چادری دارند:

  • جمع آوری و توزیع بارهای منتقل شده از کابل ها؛
  • ثبات پارچه در جای خود؛
  • جمع آوری و هدایت آب باران.

بنابراین باید بدانید که اهمیت صفحات نگهدارنده در ساخت سازه های  سقفی به نوع چیدمان آن ها بستگی دارد. زیرا چیدمان باعث می شود که این تجهیزات بهترین عملکرد را داشته باشند. بنابراین نوع چیدمان آن ها هنگام ساخت سازه بسیار مهم است.

کاربرد پایه های نگهدارنده در ساخت سازه چادری سقف

جهت ساخت سازه های چادری سقفی از پایه های نگهدارنده برای نگهداری و ثبات پارچه استفاده می شود. به طوری که این پایه ها کل وزن پارچه را تحمل می کنند و باعث ثبات آن می شوند. بنابراین باید به اندازه ای به سمت بالا کشیده شوند که پارچه محکم و ثابت در مکان مورد نظر باقی بماند.

استفاده از ناودانی ها در ساخت سازه چادری

یکی دیگر از قسمت های مهم سازه های چادری، ناودانی ها هستند. این تجهیزات را از بیرون به کابل ها متصل می کنند که آب باران از طریق میله های انعطاف پذیر ناودانی ها به سیستم فاضلاب هدایت شود.

در نتیجه

از آنجایی که امروزه از سازه های مختلف چادری در مکان های گوناگون جهت برگزاری مراسم ها و مسابقات ورزشی استفاده می شود؛ در این مقاله به شرح ساخت سازه چادری سقفی پرداختیم. به طوری که با تجهیزات مورد نیاز برای ساخت این سازه ها، کاربرد آن ها و مراحل ساخت سازه های چادری سقفی آشنا شدید.

در نهایت اگر به کسب اطلاعات بیشتر نسبت به این سازه ها تمایل دارید، یا می خواهید که این سازه ها را تهیه کنید؛ به شما پیشنهاد می دهیم که با کارشناسان سازه آریا ارتباط برقرار کنید. تمامی اطلاعات در رابطه با سازه سقف و نمونه های آن را در سازه آریا مشاهده خواهیدکرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *