سازه چادری چیست؟

سازه چادری چیست

حتما تا به حال خیمه ها و چادرهای اقوام کوچ نشین را دیده اید. این چادرها ایده ای جهت طراحی سازه های چادری محسوب می شوند. امروزه سازه چادری یکی از فناوری های جدید ساخت به شمار می آید. این سازه ها برای اولین بار در دهه 1960 در صنعت ساختمان معرفی شد.

از دهه 1970 میلادی این سازه ها رونق پیدا کرد. اما به طور تخصصی به چه سازه هایی چادری می گویند؟ این سازه ها چه ویژگی ها و مزیت هایی دارند؟ چرا باید از این سازه ها در صنعت استفاده کرد؟

و بسیاری سوال های دیگر که احتمالا ذهن شما را به خود مشغول کرده است. با ما در ادامه این متن همراه باشید و جواب پرسش های خود را پیدا کنید.

سازه چادری چیست؟

سازه چادری چیست؟ در ابتدا باید با تعریف سازه آشنا شوید. سازه به مجموعه ای از عناصر باربر گفته می شود. این عناصر یک مجموعه واحد را تشکیل می دهند که بارهای وارد بر خود را تحمل و به زمین انتقال می دهند. حال نقش چادر در این سازه ها چیست؟

چادر را یک پوسته کششی نازک می دانند. این پوسته به وسیله ستون یا قوس های فشاری نگه داشته می شود. به این ترتیب بارهای وارده را تحت کشش خود تحمل می کند. سازه های چادری بر اساس نوع موقتی یا دائمی آن ها به سازه های مختلفی دسته بندی می شوند.

اجزای سازنده سازه چادری

سازه های چادری شامل دو قسمت اصلی هستند؛ غشا و تکیه گاه. در ادامه هر کدام از این اجزا را به طور جداگانه توضیح خواهیم داد.

غشا

غشاهای مورد استفاده در سازه های چادری به سه دسته تقسیم بندی می شوند:

  • پارچه ها
  • فیلم ها
  • فیلم های تقویت شده

در هر پروژه با توجه به طرح مورد نظر و شرایط محیطی نوع خاصی از این غشاها استفاده می شود. غشاها اغلب شامل یکی از موارد زیر می شوند:

  • PVC
  • PVDF
  • PTFE
  • SILICON

از موادی چون پلی استر نیز به عنوان روکش استفاده می کنند. پلی استرها در میان روکش های دیگر کاربردی تر هستند.

تکیه گاه

تکیه گاه بخش دیگری از سازه های چادری محسوب می شود. تکیه گاه وظیفه مهم انتقال بار غشا به زمین را برعهده دارد. به همین دلیل از اهمیت زیادی برخوردار هستند.

saze-chadori-2

ویژگی سازه چادری

سازه های چادری ویژگی های منحصر به فردی دارد که دست معماران را در طراحی سازه ها باز گذاشته است. به این ترتیب طراحان و معماران طرح هایی جذاب و چشم نواز ارائه می کنند. این طرح ها علاوه بر زیبایی، نیازهای کاربردی سفارش دهنده را نیز در بر می گیرد.

همچنین در استفاده از سازه های چادری با محدودیت های زیادی مواجه نخواهید شد. تنها کافی است که با توجه به شرایط محیطی اجرای پروژه نوع پارچه مصرفی را انتخاب کنید.

چرا باید از سازه چادری استفاده کنیم؟

در بسیاری از سازه ها از پوسته های پارچه ای و صنعتی استفاده می کنند. اما دلیل این امر چیست؟ این پوسته های سبک در ساخت سقف هایی با دهانه های بزرگ کاربرد دارند. از این رو در سازه های چادری در مقایسه با سازه های دیگر از مصالح کمتری استفاده می کنند.

از سویی دیگر وزن پارچه ها نسبت به سایر مصالح کمتر است. به واسطه این وزن کم از پروفیل های فلزی سبک تری استفاده می شود. به همین دلیل ساخت سازه چادری روشی مقرون به صرفه به حساب می آید.

علاوه بر این یکی از مهم ترین مسائل در طرح های اجرایی، زمان اجرای پروژه است. در استفاده از سازه های پارچه ای زمان کل اجرای پروژه به طور قابل توجهی کاهش می یابد. می پرسید چرا؟ در این سازه ها کل سیستم سقف پیش ساخته است. به همین دلیل زمانی صرف ساخت سقف نخواهد شد.

با مزایای سازه چادری بیشتر آشنا شویم!

همان طور که گفتیم با استفاده از این سازه ها در زمان و هزینه های اجرا به مقدار قابل توجهی صرفه جویی می شود. اما مزیت استفاده از سازه های چادری تنها به این موارد محدود نخواهد شد. در ادامه به برخی دیگر از مزیت های این روش ساخت نوین اشاره می کنیم.

1– طراحی های متنوع و جذاب

یکی از ویژگی های منحصر به فرد سازه های چادری انعطاف پذیری آن است. از این رو با استفاده از این سیستم سازه ای طرح های نامحدود و زیبایی ارائه می شود. همچنین این سازه ها وزن کمتری دارند، به همین دلیل ستون های کمتری در این سیستم سازه ای وجود دارد. در نتیجه در این سازه ها با فضاهای کاربردی تری مواجه خواهید شد.

2- استفاده از نور روز

به دلیل شفافیت پارچه های مورد استفاده در سازه چادری، در طول روز از نور خورشید بهره مند خواهید شد. این مسئله در کاهش هزینه های روشنایی در فضای داخلی سازه بسیار کمک می کند.

3- مقاومت در برابر زلزله

سازه های چادری خاصیت کشسانی دارند. به همین دلیل مقاومت بیشتری در برابر زلزله از خود نشان می دهند. همچنین این سازه ها در مقایسه با سایر مصالح پوششی بار کمتری به سقف ها وارد می کنند. از این رو منجر به خسارات کمتری خواهند شد.

کاربرد سازه های چادری

حتما این سوال برای شما پیش آمده است که از سازه چادری در چه مکان هایی استفاده می کنند. در ادامه به برخی از این مکان ها اشاره می کنیم:

  • سایه بان های شهری
  • پارکینگ ماشین ها
  • استادیوم ها
  • ساختمان های شاخص شهری
  • مراکز خرید و تجاری
  • سایه بان پیاده روها
  • غرفه های نمایشگاهی و نمایشگاه ها
  • آمفی تئاترها
  • سایه بان های ورودی مکان های خاص

کلام آخر سازه چادری

سازه چادری سازه های جدید و نوینی هستند که این روزها کاربرد فراوانی دارند. این سازه ها به دلیل انعطاف پذیری بالا بسیار مورد توجه طراحان قرار گرفته اند. علاوه بر جذابیت این سازه ها مزایای استفاده از این سیستم سازه ای نیز بی شمار است. از این رو در صنعت ساختمان بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

اگر شما نیز به این دسته از سازه ها علاقه مند شده اید، فرصت را از دست ندهید. شرکت مبتکران سازه آریا با به کارگیری تیم مجرب طراحی و اجرا در خلق ایده های جدید پیشرو است. این شرکت شما را در مسیر دست یابی به سازه های رویایی خود همراهی خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *